Jukka Takalon YouTube-hitti "Jokainen on vähän homo" kääntyi venäjäksiOululainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo tunnetaan parhaiten kappaleestaan Jokainen on vähän homo. Viime elokuussa Suomen Olympiakomitean päätös kieltää suomalaisilta urheilijoilta sateenkaaren väriset kynsimaalaukset aktivoi Takalon taas toimimaan suvaitsevaisuuden puolesta. Hän sai idean Jokainen on vähän homo -kappaleen kääntämisestä venäjäksi.

"Oma kielitaitoni ei tähän riitä, mutta aion käännättää "Jokainen on vähän homon" venäjäksi jollakin osaavammalla tekijällä. Tavoitteena on tehdä biisistä ihmisoikeuksien "Internationale" ja saada aikaan asenteiden vallankumous Sotshissa", uhosi Takalo elokuussa.

Idea ei kuitenkaan jäänyt vain uhon tasolle, vaan projekti eteni syksyllä määrätietoisesti. Kääntäjä löytyi nopeasti, mutta esittäjän löytäminen oli hankalampaa. Lokakuussa Takalo etsi laulajaa Ylen Strada-ohjelmassa, kuitenkin laihoin tuloksin.


Lopulta kappaleen kääntänyt Pekka "Petya" Peitsijärvi-Golubev päätti levyttää sen itse.

Petyan esittämänä venäjänkielinen Goluboy-single julkaistaan digitaalisissa musiikkipalveluissa tänään 31.1. Kappale löytyy mm. Spotifysta, iTunes Storesta ja venäläisestä Zvooq-musiikkipalvelusta. Digisingle sisältää myös tanssi-remixin Goluboy (Mellakka Club Mix).

 

 

Kuuntele biisit YouTubessa – Twitter-tili jäädytetty

Goluboy ja sen remix julkaistiin YouTubessa jo viime viikolla. Kaksi päivää videoiden julkaisun jälkeen Petyan Twitter-tili jäädytettiin. Syynä on ilmeisesti kyseisiin videoihin linkittäminen Twitter-päivityksissä. Tällä hetkellä Petya kommunikoi Facebookin ja "Venäjän Facebookin" eli VK.comin kautta.

Katso videot tästä:

Goluboy-karaokevideo YouTubessa

Goluboy (Mellakka Club Mix) -karaokevideo YouTubessa

 

 

Mitä käännöksessä lauletaan ja miksi?

Kappaleen nimi "Goluboy" tarkoittaa taivaansinistä, mutta se on myös haukkumanasana homoseksuaaliselle miehelle. Kuten alkuperäisessä kappaleessa, myös tässä käännöksessä ajatuksena on viedä terää pilkkasanalta. Takalo selventää:

"Itse en ole varsinaisten boikottien kannalla, asioihin pitää vaikuttaa sisältäpäin, salakavalasti lempeän kertosäkeen avulla. Kun keski-ikäinen mies huomaa viheltelevänsä "Jokainen on vähän homoa" ruokatunnilla, maailma on hiukan parempi."

Venäjänkielinen käännös suomennoksineen löytyy kokonaisuudessaan täältä
(PDF-tiedosto)

 

 

"Jokainen on vähän homo" -kappaleen taustaa

Vuonna 2010 julkaistu Jokainen on vähän homo -musiikkivideo on katsottu YouTubessa yli miljoona kertaa.

"Olen saanut kappaleesta hirmuiset määrät positiivista palautetta viimeisen parin vuoden aikana. Vaikuttaa siltä että kaikki tietävät biisin ikään, sukupuoleen ja säätyyn katsomatta. Kun esitän laulua jossain syrjähikiän pubissa, nekin tyypit jotka eivät olisi voineet kuvitella äänestävänsä Pekka Haavistoa presidentiksi, laulavat täysin rinnoin mukana", kertoo Takalo.www.jukkatakalo.fi
www.facebook.com/jukkatakalo

 

 

 Jukka Takalon YouTube-hitti

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...