Antti Kleemola: Kaiken keskellä


Antti Kleemola: Kaiken keskellä


Digisingle - SOFPR 036 - Julkaisupäivä: 16.11.2012

1. Kaiken keskellä


Antti Kleemolan single Kaiken keskellä on tarina ihmisestä, joka ei suostu enää alistumaan ja elämään pelon vallassa. Antti kertoo biisin synnystä:

- Kertosäkeen melodia ja kaksi sanaa, ”kaiken keskellä” olivat olleet valmiina jo ikuisuuden. Laulu odotti vain juuri oikeaa tarinaa. Kun tarina löytyi, palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Ihan kaikkea ei kerrota tekstissä suoraan, vaan kuulija saa itse päättää, onko tässä kertomuksessa kysymys miehestä vai naisesta, nuoresta vai aikuisesta.

Kuten Antin kaksi aiempaa singleä Kaikkea hyvää ja Täydellinen päivä, myös tämän singlen on tuottanut Niklas Nylund. Hän luottaa erittäin "luomuun" äänitystapaan, jossa koko bändi soittaa osuutensa studiossa yhtä aikaa. Antti kommentoi:

- Tällainen tapa äänittää on aika harvinaista tänä päivänä, mutta se antaa biisille erityistä lisäpotkua. Äänitysten jälkeen Niklas sulkeutui studioon tekemään biisiin vielä “jotain”. Kun muutaman päivän päästä kuulin lopputuloksen, menin ihan sekaisin enkä laskeutunut maan pinnalle pitkään aikaan. Niklas oli rakentanut kappaleeseen meille yllätyksenä uskomattoman orkesterisovituksen, joka vei sen aivan uudelle tasolle. Äänimaiseman täydensi säkeistöjen taustalla tikittävä kaappikello, joka istuu laulun tarinaan täydellisesti.


Takaisin single-julkaisuihin...