Francine - Still Burning


Francine: Still Burning


CD - SOFCD 025 - Julkaisupäivä: 8.3.2013

1. Come On, Let’s Go
2. Highway
3. Money
4. You
5. Bastards
6. Blue Streak
7. Kill Me
8. Need You So
9. Torremolinos Love
10. Second Time Around
11. Talkin’ In Your Sleep
12. Time To Go


Pitkän linjan rock’n’roll-yhtyeen Francinen uusin studioalbumi Still Burning on yhtyeen peräti 11. Vuonna 1987 perustetun rock-orkesterin edellisestä levystä on vierähtänyt jo yli neljä vuotta.

Yhtyeen perustajajäsen Pete Salomaa kertoo, että Still Burning on ennen kaikkea aito ja rehellinen rock'n'roll-levy. ”Halusimme tehdä levystä hyvän kokonaisuuden, sellaisen, jota voi kuunnella vielä vuosienkin päästä ja mielestämme onnistuimme loistavasti.  Toki levyllä on perinteistäkin Francinea, mutta varmasti myös yllättäviä biisejä, jotka tulevat aiheuttamaan  keskustelua suuntaan, jos toiseenkin. Haluamme yllättää fanimme aina silloin tällöin jollakin uudella jutulla, emmekä tyydy vain toistamaan samaa vanhaa kaavaa. Tämä tuo myös lisää mielenkiintoa soittamiseen. Emme halua myöskään jäädä tuleen makaamaan ja soittaa jukeboksin tapaan pelkästään vanhoja hittejämme, vaan katseemme on koko ajan tulevassa”, hän painottaa.

Ritchie Valens -cover Come On, Let's Go, levyn ensingle Time To Go sekä Highway, Talkin' In Your Sleep, Need You So ja Kill Me ovat kuulunet yhtyeen keikkasettiin jo pitkään ja ne on testattu liveyleisön kanssa perusteellisesti.

Alunperin biisejä tehtiin levylle noin 25 kappaletta, joista lopuksi kyseiset 12 valikoituivat levylle.  ”Matkalla oli monta mutkaa, muun muassa muutama miehistönvaihdos, ja levytysprosessi kestikin kaiken kaikkiaan pari vuotta”, yhtyeen solisti Antti Kukkola kertoo.  ”Työskentelimme studiossa pääosin kolmestaan. Ainoana vierailevana muusikkona sessioissa toimi Juha Kuoppala, joka soittaa albumilla koskettimia. Uusi rumpalimme Mauro hoiti rumpujensoiton ohella äänittämisen, miksaamisen ja tuottamisen, ja soundillinen lopputulos on juuri sitä mitä haimmekin: voimakasta rock'n'rollia luontevilla ja hengittävillä soundeilla. Lisäksi Mauro toi mukanaan Francineen paljon uutta näkemystä biisien sovittamiseen sekä tietenkin rutkasti ammattitaitoa.”


Tsekkaa Time To Go YouTubesta:
http://youtu.be/TNmmUAFg3lw


Francine on:

Antti Kukkola, laulut, kitara
Pete Salomaa, basso
Mauro Gargano, rummut

http://www.francine.st
http://www.facebook.com/francineofficial


Takaisin albumeihin...