Honey B & T-Bones edustaa Suomea European Blues Challengessa 8.-9.3.Kolmas Euroopan blues-kilpailu, EBC 2013 järjestetään Ranskan Toulousessa 8.-9.3.2013. Kilpailussa Suomea edustaa helsinkiläinen Honey B & T-Bones. Triossa soittavat Aija ”Honey B” Puurtinen (laulu, basso), Esa Kuloniemi (kitara, laulu) sekä Jaska Lukkarinen (rummut, laulu). Valintaprosessina oli sähköpostitse suoritettu äänestys, johon osallistui kolmetoista kotimaista bluesalan vaikuttajaa (etupäässä yhdistyksiä), joista useimmat ovat myös tapahtumajärjestäjiä. Suomen edustajavalintaa on koordinoinut Finnish Blues Society / Blues News -lehti viime syksyn aikana. Lisätietoja kilpailusta ja EBU:n toiminnasta löytyy verkkosivuilta www.bluesyou.com.
 
European Blues Union (EBU) on vuonna 2010 perustettu voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys. Sen päämäärinä on kohentaa blues-musiikin asemaa Euroopassa edistämällä blues-artistien liikkuvuutta ja kansainvälistä vaihtoa. Yksi EBU:n tärkeimpiä aktiviteetteja on vuosittain järjestettävä blues-kilpailu European Blues Challenge, joka on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan ja saavuttanut jo varsin mittavan yleisön; vuonna 2013 kisaan osallistuu artisteja jo 20:stä eri Euroopan maasta. Suomen edustajan valintaa koordinoi Finnish Blues Society ry. 
 
Vuonna 1970 perustetun Finnish Blues Societyn keskeisiin tavoitteisiin lukeutuu kotimaisten artistien näkyvyyden ja tunnettuuden lisääminen. Yhdistys pyrkii toteuttamaan missiotaan suomalaisen blues- ja juurimusiikin nostamiseksi myös kansainvälisiin parrasvaloihin.

www.hbtb.netHoney B & T-Bones edustaa Suomea European Blues Challengessa 8.-9.3.

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...