Juha Juntulta single AavekaupunkiNäyttelijä-laulaja Juha Juntun uusi single Aavekaupunki julkaistaan 14.5. Juntun edellinen sooloalbumi ilmestyi vuonna 1999, jonka jälkeen Junttu on työskennellyt näyttelijänä ja tehnyt musiikkia näytelmiin, mm. tamperelaiselle Teatteri Siperialle ja kuopiolaiselle tanssiteatteri Minimille.


Viime vuosina olen näytellyt useissa musikaaliproduktioissa, joista mainittakoon Next to Normal (Helsingin kaupunginteatteri), Rent (Tampereen teatteri) ja Juice-musikaali (Teatteri Eurooppa Neljä). Ensimmäisestä soololevystäni kului aikaa melkein kymmenen vuotta ennen kuin minusta alkoi tuntua siltä, että palaset vihdoin loksahtavat kohdalleen ja omannäköisiä lauluja syntyy.


Juha Junttu muistetaan 80- ja 90-luvuilla toimineen Horsepower-yhtyeen laulaja-kitaristina. Horsepowerin tiukasta hardrockista ollaan kuitenkin tultu melko kauas kevyen ja groovaavan poprockin maisemiin. Junttu on kasannut ympärilleen huippumuusikoista koostuvan bändin, jossa soittavat Okke Komulainen (koskettimet, mm. Liekki), Jani Auvinen (rummut, mm. SF Blues) ja Janne Rajala (basso, mm. Sirius Sextet, Antti Kleemola).


Hienon bändin kokoaminen auttoi saamaan laulut eloon ja levy oli nopeasti purkissa. Tuleva albumi on nyt valmis ja se on tarkoitus julkaista syyskuun puolessa välissä.

 

www.junttu.comJuha Juntulta single Aavekaupunki

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...