Jukka Takalo - Maakinen mysteeri trio


Jukka Takalo: Maakinen mysteeri trio


CD - SOFCD 028 - Julkaisupäivä: 6.9.2013

1. Me olemme vain töissä täällä

2. Jotta olisi onnea

3. Oodi mulkuille

4. Alkoholin taikaa

5. Eurooppa

6. Oksankohtia

7. 1985

8. Iirockista löysin aidon onnen

9. Tahdon sinua kuin maailmanrauhaa

10. Sä tarvit kolme miestä

11. Kiltsien kanssa helpompaa

12. Pimsala-Jim

13. Tappelun osapuolet

14. Kalamies ja pohjanneito

15. Rakkaus kuin lipunnaru


Oululainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo sukeltaa uudella albumillaan kupletin ja perinnetietoisen laulelman maailmaan Matti Jurvan ja Veikko Lavin hengessä. Syyskuun 6. päivä 2013 julkaistulla Maakinen Mysteeri Trio -levyllä on kuultavissa vaikutteita myös Juicen äkkiväärästä sanataiteilusta ja Manu Chaon letkeydestä.

"Tällä levyllä olen antanut vallan sisäiselle kuplettimaakarille, joka on aika ajoin aiemminkin nostanut päätään. Pimsala-Jim -niminen laulu on minun oma Lännen lokarini", aloittaa Jukka ja jatkaa: "Kuplettimeininki hiipi lauluihini jo joskus 2007 tienoilla, jolloin olin muuttanut takaisin kotiseudulleni Haukiputaalle ja lauluni saivat yhteiskunnallisiakin sävyjä. Tuolloiset biisini, mm. Jokainen on vähän homo, Martinniemi, Armonpulla ja Elämä on vittu(maista murehtimista) päätyivät Vastarannan laulut -albumille. Kahden hengen disko -albumilla palattiin popmaailmaan, koskapa poprallejakin oli syntynyt. Kuplettimeininkiin oli kuitenkin tarve mennä vielä syvemmälle", Jukka kertoo.

Maakinen Mysteeri Trio -albumi sai alkusysäyksensä kesällä 2012: "Vuosi sitten uusia biisejä alkoi syntyä nopeaan tahtiin. Reissatessa olin kirjoittelut älypuhelimellani muistiin päräyttäviä sananpaukauksia, joista lähdin työstämään biisejä sanoitus edellä. Samoihin aikoihin suuren innoituksen vallassa hain lapsuudenkodista nuoruuteni laulukirjat ja Landolan, jolla olin opetellut laulamaan ja soittamaan yhtäaikaa. Laulukirjoista ja vihkoista löytyneet vanhat kupletit, taistelulaulut ja mm. Juicen tuotanto tuntuivat äärimmäisen kiehtovilta. Ymmärsin että minulla on vapaus tehdä mitä tahansa: poppia, humppaa, foxia ja rockabillyä. Boogie, joka Iirockissa vuonna 1985 tuntui maailman kliseisimmältä musalta kertookin nyt minulle tarinaa siitä ajasta ja paikasta."

Viime syksynä Takalo kasasi ketterän trion, jonka kaksi muuta soittajaa edustavat nuorempaa oululaista muusikkopolvea. Takalon Vastarannan Orkesterissa ja useissa muissa yhtyeissä aiemmin soittaneet virtuoosit ovat multi-instrumentalisti Matti Manninen ja kitaristi Jesse Heikkinen. Rockin ja kupletin parhaita perinteitä sumeilematta yhdistelevää trioa on määritelty mm. termeillä ”autotalli-iskelmä” ja ”kellarikupletti”.

Ydinkolmikon lisäksi levyllä vierailevat mm. Radiopuhelimet-yhtyeen kitaristi Katz ja laulusolisti J.A. Mäki, joka duetoi Jukan kanssa poliisiraportista innoituksensa saaneen Tappelun osapuolet -kappaleen. Levyn on tuottanut Jukan pitkäaikainen luottotuottaja Pentti Amore, joka on Jukan kuvauksen mukaan ”armoitettu kuplettimies ja orgaanisen soundin rakastaja”.

www.jukkatakalo.fi
www.facebook.com/jukkatakalo

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Ninni Helenius
tiedottaja
Sound Of Finland
ninni@sof.fi
03-2136 820


Aapo Hellman
A&R
Sound Of Finland
aapo@sof.fi
040 509 1855


Takaisin albumeihin...