Jukka Takalo palaa uudella albumillaan juurilleenOululainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo on laittanut kuplettimiehen viitan narikkaan ja palaa uudella musiikillaan juurilleen, suomirock-kentille. Takalon viides sooloalbumi Suomen kuningas julkaistaan huhtikuun 15. päivä. Albumi on Jukan omin sanoin "Lauluiksi puristettua elämää, koskettavaa karheutta ja päivän kirkkautta."

 

"Halutti tehdä rehtejä biisejä, ilman ketunhäntiä ja kommervenkkejä. Kuplettien aika tulisi taas myöhemmin, nyt tekisin koskettavia rokkilauluja. Suomenkielistä tunteellista rokkia. Suomirokkia. Halusin nähdä asiat perusluonteeni mukaan, positiivisina. Niinpä tein posiitivisimpia laulujani sitten Aknestikin. Tai, synkempiäkin syntyi, mutta niitä ei päästetty pilaamaan tämän albumin ilmavuutta."

 

"Ei, en ajattele itse olevani Suomen kuningas. Tai ajattelen. Siinä missä kuka tahansa, joka on puurtanut pitkään ja yrittänyt löytää elämässä sen mikä on oleellista ja tärkeää. Suomen kuningas voi olla kuka tahansa, meistä jokainen. Tämä aika tuntui vaativan lauluja meistä. Positiivisia näkökulmia ja antamisen iloa. Koskettavia tarinoita. Näissä lauluissa on usein kertojana minä-hahmon sijasta me. Voisi sanoa että nämä ovat lauluja meistä meille."

 

"Viime syksynä netistä pursuava vihapuhe ahdisti. Ihmiset tuntuivat olevan pahalla tuulella. Halusin että Suomen kuninkaan laulut hohtavat ajattomuutta ja valoa. Nyt kun lauluja kuuntelee, ehkä se vihan ja pelon ilmapiiri kuitenkin heijastui lauluihin ja kuuluu lopulta niissä vieläkin kirkkaampana valona ja positiivisuutena."

 

Takavuosina Aknestikin riveissä hittejä tahkonneelta Takalolta on aiemmin julkaistu neljä sooloalbumia, joista viimeisin oli kuplettityyppinen albumi Maakinen Mysteeri Trio. Soiva Siili -duon kanssa yhteystyössä tehty lastenalbumi Vastarannan Siili oli ehdolla Emma-palkinnonsaajaksi vuonna 2015 Lastenalbumi-kategoriassa. Kantaaottavista kappaleista tunnettu Takalo muistetaan myös YouTuben kautta hitiksi nousseesta biisistä Jokainen on vähän homo.

 

Albumilta on aiemmin julkaistu singlet Kylä ja kaupunki, sekä kantaaottava kappale Jumala on antanut meille polttomoottorin.

KUUNTELE/LATAA UUSI ALBUMI SUOMEN KUNINGAS: https://lnk.to/JukkaTakaloSKMa (Spotify, Deezer, Apple Music...)

 

www.jukkatakalo.fi
www.facebook.com/jukkatakalo

 

TULEVIA KEIKKOJA:
15.4. Oulu, Levykauppa Äx
19.4. Haukipudas, Yhteisvastuukonsertti
22.4. Oulu, Sport it, levynjulkaisukeikka
23.4. Haukipudas, Musa-Vintti, levynjulkaisukeikka
14.5. Joensuu, Kerubin kellari
18.5. yksityistilaisuus
22.5. yksityistilaisuus
28.5. yksityistilaisuus
4.6. Oulu, Fest In Peace -festivaali
4.6. Himanka, Sautinkarin kesäterassi
10.6. Liminka, Asema Pubin kirjailijailtamat
11.6. Martinniemi, Maakinen Martinniemi
15.6. Ylivieska, Tori
2.7. Nilsiä, musiikkileirin päättäjäiskonsertti
2.7. Nilsiä, ravintola Kaiku Bar
9.7. Taivalkoski, Päätalopäivät
9.7. Taivalkoski, Kalle’n Krouvi
22.7. Eräjärvi, Tammisen Temmellys
23.7. Oulu, Rauhalan Patio , Vastarannan Siilin kesäkonsertti koko perheelle
23.7. Oulu, Rauhalan Patio
13.8. Helsinki, On The Rocks
9.9. Oulu, Tuba, Kansallinen lauluklubi. Yhdessä Mari Rantasilan kanssa.
10.9. Raahe, Kirjamessut, Kansallinen lauluklubi. Yhdessä Mari Rantasilan kanssa.
16.9. Turku, Bar Kuka
18.11. Oulu, Rummers

+lisäyksiä tulossaJukka Takalo palaa uudella albumillaan juurilleen

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...