Katso Jukka Takalon uusi musiikkivideo "Oodi mulkuille"!Oululainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo sukeltaa uudella Maakinen Mysteeri Trio -albumillaan kupletin ja perinnetietoisen laulelman maailmaan Matti Jurvan ja Veikko Lavin hengessä. Levyllä on kuultavissa vaikutteita myös Juicen äkkiväärästä sanataiteilusta ja Manu Chaon letkeydestä.

 

Ensimmäisellä listaviikollaan Maakinen Mysteeri Trio -albumi ylsi virallisen listan sijalle 19. Musiikin erikoisliikkeistä kerättävällä Rumban albumilistalla levy sijoittui kuudenneksi.

 

Albumin julkaisupäivänä 6.9. Takalo trioineen teki yhden päivän julkaisukiertueen Oulussa. Päivän keikoilla kuvattiin materiaalia Oodi mulkuille -kappaleen musiikkivideoon, joka on nyt julkaistu. Katso video tästä!


Jukka kertoo kappaletta siivittävästä filosofiasta:
"Kuinka monta tarinaa Aku Ankkaan olisi voitu kirjoittaa, jos ei olisi pahiksia? Me tarvimme Mustapekkaa, Kroisos Pennosta, Mustakaapua ja maakista Milla Magiaa! Kuinka monta seikkailua James Bondilla olisi kokematta ja naista kaatamatta ilman katalia maailmantuhoamista suunnittelevia arkkipahiksia? Puhumattakaan kaikista muista vastavoimista, jotka yhdistävät ja laittavat ihmiset liikkeelle?


Oodi mulkuille on ylistyslaulu pahiksille, koska ilman heitä me muut emme voisi olla hyviä ja alkaisimme pian riidellä ja tapella keskenämme.


Minun vanhempani kohtasivat kun isäni perhe ajautui evakkomatkalla Kuusamon menetetyltä Paanajärveltä Ruotsin kautta Pohjanmaalle, jossa äitini perhe jo asui. Voin kiittää elämästäni siis Hitleriä ja Stalinia, joita ilman tätäkään laulua ei olisi syntynyt."


Viime syksynä Takalo kasasi ketterän trion, jonka kaksi muuta soittajaa edustavat nuorempaa oululaista muusikkopolvea. Useissa yhtyeissä ja Takalonkin rinnalla aiemmin soittaneet virtuoosit ovat multi-instrumentalisti Matti Manninen ja kitaristi Jesse Heikkinen. Rockin ja kupletin parhaita perinteitä sumeilematta yhdistelevää trioa on määritelty mm. termeillä "autotalli-iskelmä" ja "kellarikupletti".

 

www.jukkatakalo.fi
www.facebook.com/jukkatakaloKatso Jukka Takalon uusi musiikkivideo

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...