Kylmää ja karua joulua kaikille!Kylmän joulun paluu kokoelma-EP:llä mukana Pertti Kurikan Nimipäivät, Juice Normaali, Kulkuset -yhtye, Kaisa & Enkelit ja Kalevi Helvetti

 

Punkhenkinen Kylmän joulun paluu -EP julkaistaan 20.11. EP:n esikuvana toimii Poko Rekordsin alkuperäinen Kylmää joulua! -albumi (1978). Kylmän joulun paluulla ovat mukana mm. Pertti Kurikan Nimipäivät, Juice Normaali ja Kulkuset. Kulkuset-yhtyeen muodostaa Eppu Normaalin Juha Torvinen ja Aku Syrjä, Jukka ja Jytämimmeistä tuttu Mara Balls, sekä solistina Tiisu-yhtyeen Henrik Illikainen.

Kulkuset-yhtye on tehnyt EP:lle Leevi and the Leavings -coverin Jouluaattona kännissä. "Mun äiti on absolutisti, ja ei meillä muutenkaan ole paljoa perinteistä joulua vietetty. En myöskään vielä ole ollut koskaan jouluaattona kännissä. Tässä nyt sitten koitan laulaa aiheesta vakuuttavasti", kertoo biisin solisti Henrik Illikainen. ”Tässä Gösta Sundqvistin biisissä on kaksi tasoa. Toisaalta teksti naurattaa, toisaalta ei naurata sitten yhtään”, Juha Torvinen kelaa biisiä.

Pertti Kurikan Nimipäivien kappale Joululahja ja Juice Normaalin Tolu ei jolu tuovat kokoelmalle perinteistä punk-räimettä. Juice Normaali on punk-retkue, jossa mukana mm. Teemu Bergman (Pää Kii & Kakka-Hätä 77), Mikko Siltanen (Räjäyttäjät & Talmud Beach) ja Joni Ekman (Lähtevät Kaukojunat).

EP:n ääripäitä edustavat Kalevi Helvetin Jouluevankeliumi ja Kaisa & Enkelit -kokoonpanon Ikimuistoinen joulu. Pertti Kurikan alter egon Kalevi Helvetin Jouluevankeliumi on maanista ja synkkää metallia. Ikimuistoinen joulu on sen sijaan lakoninen ja hillitty. Sen esittää Ehkä- ja Kaneli-yhtyeistä tuttu Kaisa, Ville Leinosen Enkelit-yhtyeen säestämänä.

Kylmän joulun paluu -EP:
Spotify
iTunes
Deezer

Kappaleet:
1. Kulkuset: Jouluaattona kännissä (Henrik Illikainen, Juha Torvinen, Aku Syrjä, Mara Balls)
2. Pertti Kurikan Nimipäivät: Joululahja
3. Juice Normaali: Tolu ei jolu
4. Kaisa & Enkelit: Ikimuistoinen joulu
5. Kalevi Helvetti: Jouluevankeliumi

 

Lisätiedot:

Aapo Hellman
A&R
Sound Of Finland
aapo@sof.fi
040-509 1855

Ninni Helenius
tiedottaja
Sound Of Finland
ninni@sof.fi
040-521 4266Kylmää ja karua joulua kaikille!

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...