Le Roin debyyttialbumilla 'Vapaus, kahleet ja kaipaus' kuullaan isoja ja röyhkeitä soundejaRajoja tunnistamaton yhtye Le Roi julkaisee debyyttialbuminsa Vapaus, kahleet ja kaipaus. 18.3. julkaistavan albumin kappaleissa kuullaan vaikutteita niin popista, rockista, kuin elektronisesta musiikista. Vapaus, kahleet ja kaipaus on hyvin mielenkiintoinen ja ehjä kokonaisuus. Levyllä on isoja ja röyhkeitä soundeja, pienen ja sievän näppäilyn Le Roi jättää muille, ja vetää välillä överiksi, aivan tarkoituksella.

 

Yhtyeen laulaja Eero Salonlahti valottaa, mistä Le Roissa ja tuoreessa albumissa on kyse: "Le Roi on varmasti ääni-insinöörien painajainen, kun kuuden hengen voimin tukitaan taajuskaistat jokaista hertsiä myöten. Olemme mieluummin röyhkeitä, naurettavia ja mieleenpainuvia kuin tyylikkäitä ja tylsiä. Pyrimme tekemään levyn, jossa jokaisella biisillä on aina jotain uutta kerrottavaa, kuitenkin siten, että ehjä kokonaisuus säilyy ja että jokainen biisi kuulostaisi Le Roilta."

 

"Le Roin musiikin voima on sähkö. Sähkö antaa vapauden kokeilla jotain muuta kuin on, sen antama vapaus on turvallista. Sähkön voi myös katkaista silloin kun haluaa. Le Roita olisi hyvin vaikeaa kuvitella akustisena."

 

"Vapaus, kahleet ja kaipaus -levyn kappaleet syntyivät aikana, jolloin työskentelin lastensuojelulaitoksissa. Vapaus oli koittanut lapsille aivan liian varhain, silloin kun vapaus ei tuottanut vapautta. Mihin kaikkeen ihmiset käyttävät lyhyen elämänsä ja mihin se voikaan johtaa. Porno, päihteet, marjanpoiminta, Nintendo, maailmanparannus, filosofia, mikä kenenkin kuningas. Lastensuojelussa kävi ilmi, että vapauden rajoittaminen saattaa toimia onnellisemman elämän alkuna. Vapaus, raastava vapaus".

 

Le Roin matka alkoi 2012, yhtye on saanut alkunsa kitaristi Jaakko Penttilän ja laulaja Eero Salonlahden yhteistyöprojektina, josta se kasvoi nopeasti oikeaksi bändiksi. Nyt julkaistavalta esikoisalbumilta on julkaistu singleinä kappaleet Sohvasankari, Kristallimaa, Oman velan korko ja Luoteisväylä. Le Roin Lintu -kappaleen musiikkivideo palkittiin Oulun Musiikkivideofestareilla pääpalkinnolla 2014.

 

KUUNTELE / LATAA VAPAUS, KAHLEET JA KAIPAUS: https://lnk.to/LeRoiVKKMa

 

Katso 16.3. julkaistu Luoteisväylä -musiikkivideo:
https://www.youtube.com/watch?v=wmU0UoLE0AA

 

http://leroi.fi/
https://www.facebook.com/leroiyhtye
https://www.instagram.com/leroiband/

 


Le Roin debyyttialbumilla 'Vapaus, kahleet ja kaipaus' kuullaan isoja ja röyhkeitä soundeja

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...