Pehmeän piikikästä kapinaa vastarannaltaLapsille ja lapsenmielisille aikuisille suunnattu Vastarannan Siilin debyyttialbumi julkaistiin 7.11.2014.

Albumi on Jukka Takalon ja Soivan Siilin (Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela) pehmeän piikikästä laulumusiikkianarkiaa, josta löytyy M.A. Nummisen lastentuotannon tyylistä leikkisyyttä.

"Onko Vastarannan Siilissä kapinaa? No onhan siinä, vaikka mitä vastaan ja vaikka minkä puolesta." -Jukka Takalo

Levyltä löytyy tyylejä moneen lähtöön, on rokahtavampaa puolta, sekä myös leppoisampia kappaleita. Muutamat Vastarannan Silli -levyn laulut ovat syntyneet Soivan Siilin laulupajoissa lasten kanssa. Albumilla on myös Jukka Takalon kappaleita, sek Vastarannan siili -kolmikon yhdessä työstämiä uusia lauluja.

Jukka valoittaa albumin syntyhistoriaa: "Omia Vastarannan Siili -biisejäni aloin tehdä vanhojen rekilaulujen hengessä vantaalaisen Ilmaisupäiväkoti Illusian laulettaviksi vuonna 2005. Sitä kautta itseasiassa löysin kuplettimeiningin, jota olen hyödyntänyt aikuisten kupleteissa, joita päätyi sitten Vastarannan laulut -levylle (2011). Vastarannan lauluja kokosin soittamaan Vastarannan Orkesterin, jonka kanssa sitten otimme Soivan Siilin kyytiin, ja muodostimme Vastarannan Siilin. Loogista."

Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela eli yhdessä Soiva Siili on tehnyt ja esittänyt ammatikseen lastenmusiikkia vuodesta 1995. Jukka Takalo on lauluntekijä, joka aloitti popparina Aknestik-yhtyeessä ja on sittemmin tehnyt poppia ja kantaaottavia kupletteja.

Siilihahmoistaan tunnettu sarjakuvapiirtäjä Milla Paloniemi vastaa levynkansien mahtavasta kuvituksesta.

www.facebook.com/vastarannansiiliLisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Ninni Helenius
tiedottaja
Sound Of Finland    
ninni@sof.fi
040 5214 266

Aapo Hellman
A&R
Sound Of Finland
aapo@sof.fi
040 509 1855Pehmeän piikikästä kapinaa vastarannalta

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...