Suomen Zorron debyyttialbumi on julkaistuHelsinkiläisen Suomen Zorro -yhtyeen debyyttialbumi Muistan sinut Maria julkaistaan 3.6.
Vuonna 2008 perustetun Suomen Zorron musiikkia voisi kuvailla indierockiksi tai indiefolkiksi, vähän biisistä riippuen. Erilaisten biisien yhdistävänä tekijänä toimii laulaja-kitaristi Petri Vähäsarjan tunnistettava laulunkirjoitustyyli ja lauluääni.

 

Petri Vähäsarja pohtii albumin sisältöä: "Olen yllättynyt siitä, että monien levyn kappaleiden lyriikoiden merkitys on avautunut itselleni vasta niiden levyttämisen jälkeen. Ehkä bändimme sovitukset ovat vaikuttaneet asiaan. Esimerkiksi kappale 'Kuusi syliä' on avautunut itselleni aivan uudella tavalla vasta viime aikoina, vaikka olen kirjoittanut sen viisi vuotta sitten. Se oli parisuhdelaulu, mutta ymmärsin kuin salamaniskusta, että se kertoo myös Neitsyt Mariasta, kirkosta ja suhteestani siihen. Se, että kappaleet alkavat tällä tavalla elää omaa elämäänsä on mielestäni yliluonnollista ja äärimmäisen kiehtovaa. Sekin on kiehtovaa, että kuuntelijat tulkitsevat laulumme oman elämänsä läpi. Ne ovat sillä tavalla itseään suurempia."

 

"Levy on tutkimusmatka niihin mahdollisuuksiin ja pelkoihin, joita kahden ihmisen väliseen suhteeseen liittyy. Vielä enemmän se on omaan itseen tutustumista. Läheiset ihmiset ovat peilejä toisilleen, mikä saattaa ajaa ihmisen hulluuden partaalle tai sen yli. Tunteita on niin sanotun aikuisenkin vaikea tunnistaa. Kun kaksi on vuorovaikutuksessa, on vaikea tietää, kumman maailma milloinkin puhuu. Saatan syyttää toista siitä, minkälainen itse olen. Luulen näkeväni toisen. Näen hänessä itseni. Toisaalta kaikkea tällä levyllä sävyttää myös kieroutunut huumori, koska tragedia ja komedia ovat aina millin päässä toisistaan."

 

Debyyttilbumilla on luvassa monipuolisuutta ja vaihtelevuutta. "Olemme tehneet monta vuotta aikamoista indiesuhinaa ja -kolinaa, mutta albumille päätyi myös jotenkin aikuisempaa, helposti lähestyttävää matskua. Kappalemateriaalin skaala on aika laaja slovareista punk-valssin kautta päätösraitaan, joka on melkein dronea. Toisaalta levyn kaikki biisit kuulostavat Suomen Zorrolta", Petri kuvailee.

 

Levyn julkaisua juhlitaan Helsingin Korjaamolla 4.6. keikan merkeissä.

 

Tulevalta albumilta on aiemmin julkaistu singlet Aurinkomatkat, Anniina ja Hölmö humalainen Maria.

 

KUUNTELE ALBUMIA 'MUISTAN SINUT MARIA':
Spotify: http://spoti.fi/1TSoMAN
iTunes: http://apple.co/1UzgxGJ
Deezer: http://bit.ly/1t5tiAC

 

https://www.facebook.com/suomenzorro
https://www.instagram.com/suomenzorroSuomen Zorron debyyttialbumi on julkaistu

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...