The Scenesin kolmas albumi 'Sex, Drugs and Modern Art' julkaistaan tänään



Oululaisen indierockyhtye The Scenesin kolmas albumi Sex, Drugs and Modern Art julkaistaan tänään. Tuleva albumi on kokonaisuutena hyvin yhtenäinen paketti, ja sanoitusten merkitys on aiempaa vahvempaa. Punkräimettä ei kuitenkaan tältäkään The Scenesin levyltä jää puuttumaan. Yhtyeeltä on aiemmin julkaistu kaksi albumia, Images of animals crying in public ja Beige.

"Jos muistelen Images of animals crying in publicia ja Beigeä kokonaisuuksina, niin onhan tämä kolmonen aivan eri maastoa. Aikaisemmat levyt ovat olleet vähän "taidemusaa". Ehkä silloin "taidemusan" tekeminen tuntui luontevammalta. Nyt kai ollaan vaan kasvettu isoiksi ja alettu kuunnella Nirvanaa tosissaan?", laulaja Konsta Koivisto pohtii.

Yhtyeen kitaristi Miki Liukkonen kuvailee biisien syntyä: "Omalta osaltani olin kiinnostunut vahvan kokonaisuuden luomisesta ennen kaikkea lyriikoiden kautta. Biisien sanat oli lähtökohta, vasta sitten tuli musiikki. Istuttiin Konstan kanssa alas ja käytiin läpi tekstejä, jotka kaikki käsittelee enemmän tai vähemmän nykyajan informaatiotulvaa, entropiaa, neurooseja… Sitten haettiin musiikillisesti sopivaa tunnelmaa. Kimuranttien teemojen takia oli tärkeää pitää itse sävellykset simppeleinä. Itse otin paljon vaikutteita Nirvanalta, Joy Divisionilta, Manic Street Preachersilta ja Beatlesilta. Kolme sointua, that's it, ehkä neljä riippuen siitä kuinka paljon kahvia meni sinä päivänä."

Konsta jatkaa samoilla linjoilla: "Sex, Drugs and Modern Artin säveltämisen aikaan en kyllä kuunnellut juuri ollenkaan musiikkia, tai hyvin harvoin ja silloinkin hyvin minimalistista musaa. Koitin tarkoituksella pitää vaikutteet erossa sävellystyöstä. Asiat, jotka vaikuttivat biisien syntyyn tulivat pikemminkin taannoisilta brittikiertueilta, musasta jota kuunneltiin tien päällä, alitajunnasta ja levyn tunnelmasta mistä keskusteltiin kiivaasti tuohon aikaan. Voisin sanoa, että tietynlainen maisemanvaihdos auttoi tajuamaan musaa paremmin."

The Scenes on valtaamassa myös Iso-Britannian ja Saksan musiikkimarkkinoita. Yhtyeen toisen albumin Beigen tavoin Sex, Drugs and Modern Art tullaan julkaisemaan myös Saksassa ja Iso-Britanniassa. Saksassa albumin julkaisupäivä on 26.2., Iso-Britannian julkaisupäivästä tiedotetaan myöhemmin. The Scenes teki edellisen albumin tiimoilta Englannissa kaksi kuukauden mittaista kiertuetta esiintyen mm. Lontoon legendaarisessa Roundhousessa, sekä maan suurimmilla showcase-festivaaleilla ja omilla klubikeikoillaan ympäri saarivaltiota. Syyskuussa yhtye esiintyi ensimmäistä kertaa Saksassa Reeperbahn-festivaaleilla.

Albumilta julkaistut kolme musiikkivideota löytyvät YouTubesta:
http://bit.ly/1TcowuS

Kuuntele Sex, Drugs and Modern Art (Spotity, Deezer, Apple Music...)
https://lnk.to/ScenesSDAMA

www.scenesband.com
www.facebook.com/scenesband
www.twitter.com/The_Scenes
www.instagram.com/thescenes_official
www.instagram.com/sexdrugsandmodernart



The Scenesin kolmas albumi 'Sex, Drugs and Modern Art' julkaistaan tänään

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...