Valovuoden uusi single 'Positiivinen ongelma' rikkoo genrerajojaLetkeää ja hyväntuulista musiikkia soittavalta Valovuosi-yhtyeeltä julkaistiin 9.10. uusi single Positiivinen ongelma. Kappaleella on fiittaamassa soolourastaan ja Kolmas nainen -yhtyeestä tunnettu Pauli Hanhiniemi. Positiivinen ongelma on tunnelmaltaan yhtä leppoinen kun keväällä julkaistu, kultaakin myynyt debyyttisingle Aurinkokuningatar. Kappaleen nimi on saanut alkunsa siitä yksinkertaisesta ajatuksesta, että ongelmakin voi olla positiivinen, vaikka näitä kahta asiaa ei usein yhdistetä.

Uuden singlen sanoituksissa kuullaan Valovuodelle tuttu positiivinen sanoma, ja bändille ominaisen popmeiningin lisäksi kappaleeseen on haettu fiilistä genrerajojen ulkopuolelta. "Haluttiin vähän rikkoa genrejä ja tehtiin tällainen reggaehenkinen biisi, jonka kertsissä on perinteinen suomipoppifiba", Kuuppa kertoo. Yhtyeen naisääni OUTI jatkaa: "Biisi on sanoitukseltaan tyypillistä Valovuotta vaikka sävellyksenä onkin melkonen pläjäys eri genrejä. Biisi kiteytyy siihen että kenenkään ei tarvitse olla täydellinen ollakseen täydellinen."

Valovuoden musiikki on energistä ja valoisaa poppia, jossa on vahvasti vaikutteita räpistä ja reggaesta. Yhtye on perustettu Tampereella 2014 ja siihen kuuluu kolme jäsentä: OUTI, Samson ja Kuuppa. Huhtikuussa julkaistu energinen ja hyväntuulinen debyyttisingle Aurinkokuningatar on kerännyt Spotifyssa jo yli 3 miljoonaa streamia ja se on soinut useiden radiokanavien soittolistoilla.

Singlebiisistä julkaistaan myös musiikkivideo, jonka päähenkilöt ovat vähintäänkin eriskummallisia. "Kelattiin, että jos videossa on Pauli Hanhiniemi sekä nalleja, jotka tappelee ja juo kaljaa niin se ei voi ainakaan olla ihan liian perus", Kuuppa nauraa.

Katso Positiivinen ongelma -musiikkivideo YouTubessa tästä:
https://www.youtube.com/watch?v=FEQ1oz40cjE

Kuuntele singlebiisi Positiivinen ongelma:
Spotify: http://spoti.fi/1Mj4g7a
iTunes: http://apple.co/1P2l9of
Deezer: http://bit.ly/1MhLh8w

TULEVIA KEIKKOJA:
09.10. Vanha Paloasema, Oulu
10.10. Krouvi Meno Mono, Kannus
16.10. yksityistilaisuus, Tampere
17.10. Henry’s Pub, Lost in Music , Tampere
06.11. Le Bonk, Helsinki
07.11. Night Factory, Harjavalta

www.valovuosi.net
www.facebook.com/valovuosimusiikki

Lisätiedot:

Aapo Hellman
A&R, Sound Of Finland
aapo@sof.fi
040 509 1855

Ninni Helenius
tiedottaja, Sound Of Finland
ninni@sof.fi
040 521 4266

Keikkamyynti:

Matti Kaunisvesi / Fried Live Oy
matti.kaunisvesi@fried.fi
040 351 8848Valovuoden uusi single 'Positiivinen ongelma' rikkoo genrerajoja

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...