Valovuosi-yhtyeen uusi EP on arjesta irtaannuttava 'Kannattaa soitella likoille'Hyväntuulista reggaevaikutteista poppia soittava Valovuosi-yhtye julkaisee arjesta irtaannuttavan EP:n Kannattaa soitella likoille. 20.5. julkaistavalta EP:ltä löytyy kolme täysin uutta kappaletta, sekä albumillakin mukana ollut, sittemmin pieniä muutoksia kokenut nimikkokappale, upea balladimainen Valovuosi. EP:n popeimmasta päästä olevat Kannattaa soitella likoille ja Kesäiltana on taattua kesäbiisikamaa.

 

Valovuosi on tunnettu rohkaisevista ja tsemppaavista biiseistään. Siinäkään asiassa tuore EP ei petä, Kannattaa soitella likoille on juuri sellainen kappale. Valovuoden Kuuppa kertoo biisin synnystä: "Olin pienenä suuri perhokalastuksen ystävä ja kaikki aika meni perhoja sitoessa. Isäni oli kuitenkin huolissaan että saattaisin jäädä vanhaksi pojaksi jos en vähän aktivoidu tyttöjen suhteen. Tää biisi sai alkunsa siitä. Aina kannattaa soitella likoille, oli sitten kysymyksessä puhelin, ovikello tai kitara."

 

Kesäiltana on hyväntuulinen ja kevyt kappale. "Tähän biisiin kiteytyy kaikki mikä on kesässä just parasta, eli lämpimät illat, terassi, pari bisseä ja flirttailu. Biisi kertoo ihastumisesta ja siitä että uskaltaa tarttua hetkeen", Kuuppa fiilistelee. Ja Samson jatkaa: "Carlos Santanan Samba Pa Ti soimaan ämyreistä, vähän viinii ja petiin... Oon kuullu juttua että on jollaki toiminu illan päätteeks…''

 

EP:ltä löytyy myös Valovuodelle ei-niin-perinteisiä lyriikoita, tavallaan. Sanoituksiltaan pehmeän oloisen ja ruusunpunaisen Mä oon niin rakastunu biisin taustalla on synkempi kela: "Biisi kertoo oikeasti huumeriippuvuudesta ja siitä kuinka on valmis tekemään mitä vaan jotta sais kamaa, rakkauslaulun muotoon kirjoitettuna", Kuuppa paljastaa.

 

Valovuosi on yhtyeenä lopputulos siitä, mitä syntyy kun yhdistää kolme vahvaa personaa ja kolme eri genreä. Musiikki on energistä ja valoisaa poppia, jossa on vahvasti vaikutteita räpistä ja reggaesta. Yhtye on perustettu Tampereella 2014 ja siihen kuuluu kolme jäsentä: OUTI, Samson ja Kuuppa. Valovuoden debyyttialbumi Tanssi niinku kukaan ei kattois julkaistiin maaliskuun 11.päivä. Tuoreelta albumilta löytyy myös yhtyeen energinen ja hyväntuulinen single Aurinkokuningatar oli yksi kesän 2015 isoimpia hittejä. Kappale on kerännyt Spotifyssa jo 3,6 miljoonaa streamia.

 

Kuuntele Kannattaa soitella likoille EP:

Spotify: http://spoti.fi/1sEpLJa
Deezer: http://bit.ly/1U3SOeP
iTunes: http://apple.co/254LcRa
Apple Music: http://apple.co/1W5EHMj

 

www.valovuosi.net
www.facebook.com/valovuosimusiikki
www.instagram.com/valovuosimusiikkiValovuosi-yhtyeen uusi EP on arjesta irtaannuttava 'Kannattaa soitella likoille'

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...